Breußmassage

Breuss massage

Achtergrond

Deze door Rudolf Breuß bedachte Breußmassage is een op zichzelf staande methode die zich goed met de Dornmethode laat combineren.
Veel wervelkolomproblemen als tussenwervelschijfklachten, spit, e.d. behandel je gemakkelijk en zonder gevaar met groot succes met de massage. Al ruim 20 jaar passen we de techniek met veel succes toe.

Wat houdt deze massagevorm in?

Deze warme, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom, de tussenwervelschijven en de lange rugspier.
Breußmassage voorafgaand aan de Dorn-therapie is de ideale voorbereiding voor mensen met osteoporose of mensen die al lang klachten hebben.
Breußmassage na de Dorn-therapie bevordert de ontspanning en helpt de wervelkolom nog beter te strekken.

Deze massagevorm gaat er vanuit dat er geen verbruikte tussenwervelschijven zijn, maar alleen “gedegenereerde” en dat regenereren bereikt kan worden. Vergelijk de wervels maar met de spons. Als je op een natte spons langere tijd een gewicht legt, wordt het vocht uit de spons gedrukt. Deze droogt uit en wordt zo dun als een schijf. Verwijder je het gewicht en leg je de spons in een emmer met water, dan zuigt deze zich vol en krijgt weer de originele vorm.
Zo is het ook bij onze tussenwervelschijven.

Hoe werkt het in de praktijk?

De ingemasseerde Johannesolie (*) wordt door de tussenwervelschijven opgenomen. Deze kunnen weer dikker, zachter en elastisch worden, zodat de wervels na deze massage gemakkelijker via de Dornmethode in hun ideale positie teruggebracht kunnen worden. De Johannesolie zorgt dus voor een verbetering van de tussenwervelschijven. Samen met de Johannesolie zorgt de totale behandeling van de methode Dorn-Breuß voor een verbetering van de totale wervel en rugproblematiek. De massage mag geen pijn veroorzaken.

Contra-indicatie

* Het gebruik van Johannesolie als massage mag niet gebruikt worden tijden de zwangerschap. Het kan de weeën opwekken. Cliënten waarbij tijdens de massage de rug met Johannesolie is behandeld of waar nog resten van Johannesolie bij aanwezig zijn mogen niet zonnebaden of van een hoogtezon gebruik maken. Johannesolie kan dan brandwonden veroorzaken!