Breußmassage

Breuss massage

 

Is de Breußmassage wat voor mij?

Heb je problemen aan je wervelkolom, tussenwervelschijven, last van spit, ischias of ben je heel erg gespannen? Kies dan eens voor een Breußmassage. Deze pijnloze methode geeft je rug optimaal de kans om zich te ontspannen.
Bijkomend voordeel is, dat veel mensen er ook heel veel rust van in het hoofd ervaren.
 

Achtergrond Breußmassage

Deze op zichzelf staande methode, die door Rudolf Breuß is bedacht, is een prachtige combinatie met de Dornmethode.
Veel wervelkolomproblemen zijn uitstekend, gemakkelijk en zonder gevaar met groot succes met de Breußmassage te behandelen. En wordt al ruim 20 jaar met veel succes toegepast.
 

Wat houdt deze massagevorm in?

Deze warme, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom, de tussenwervelschijven en de lange rugspier.
Breußmassage kan voorafgaand aan de Dorn-therapie worden gegeven. Het is dan de ideale voorbereiding voor mensen met osteoporose. Maar ook voor wie al lang klachten heeft.
Breußmassage die na de Dorn-therapie wordt toegepast, bevordert de ontspanning en helpt de wervelkolom om nog beter te strekken.

Deze massagevorm gaat er vanuit dat er geen verbruikte tussenwervelschijven zijn. Wel “gedegenereerde” en dat regenereren (herstellen) bereikt kan worden. Vergelijk de wervels maar met een spons. Als je op een natte spons langere tijd een gewicht legt, druk je al het vocht eruit. Deze droogt daardoor uit en verandert in een dunne schijf. Leg je de platte spons, in een emmer water, dan zuigt deze zich vol en krijgt weer de originele vorm.
Zo is het ook bij onze tussenwervelschijven. Die reageren op dezelfde manier als de spons. En krijgen door de Breußmassage de kans zich weer (deels) te herstellen.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

De massageolie die bij deze methode hoort is Johannesolie (*) Deze olie wordt door de tussenwervelschijven opgenomen. Hierdoor kunnen deze weer dikker, zachter en elastischer worden. Dat maakt dat de wervels gemakkelijker via de Dornmethode in hun ideale positie teruggebracht worden. De Johannesolie zorgt dus voor een verbetering van de tussenwervelschijven. De combinatie van Johannes met de methode Dorn-Breuß is ideaal voor verbetering van de totale wervel- en rugproblematiek. De massage is mild en veroorzaakt geen pijn.
 

Contra-indicatie

* Het gebruik van Johannesolie als massage mag niet gebruikt worden tijden de zwangerschap. Het kan de weeën opwekken. Is je rug met Johannesolie behandeld, ga dan niet zonnebaden of onder een hoogtezon. Johannesolie kan dan brandwonden veroorzaken!