Klassieke massage

Klassieke massage

Klassieke massage

Klassieke massage wordt ook wel ontspanningsmassage genoemd. Het is een hele oude massagevorm die spieren en gewrichten behandelt. Hierbij worden verschillende massagetechnieken toegepast.

Om echt fijn te kunnen ontspannen, zijn de toegepaste technieken altijd mild. Pijn zorgt ervoor dat spieren (nog verder) gaan aanspannen. Het is dus beter om dat te vermijden.

Wat kan je je hierbij voorstellen?

De massage start meestal met het geven van een langzame druk met de hele hand. Zo kan je alvast aan mijn handen wennen. Voor mij is het de start van de observatie van je huid, temperatuur en spierspanning.

Wanneer de olie op je huid wordt aangebracht, worden er strijkende bewegingen gegeven. Hierdoor kan je lichaam zich al gaan ontspannen. Hoe trager ze worden uitgevoerd, hoe meer ontspanning ze kunnen geven. Natuurlijk mag je zelf uitkiezen welke olie je het lekkerst vindt. Want ook een lekkere geur draagt bij aan ontspanning.

Om de spieren soepeler te maken worden ze gekneed. Voordeel daarvan is dat je hierdoor makkelijker je afvalstoffen gaat afvoeren, waardoor voedingstoffen weer beter je cellen in kunnen komen.

Er kan plaatselijk wat meer druk worden gegeven om gespannen plekjes extra te behandelen. Ook kloppen en schudden op spieren en huid kan heel aangenaam zijn. Door het massagetempo wat af te wisselen, kan je in een fijne flow komen waardoor je nog dieper ontspant.

Wat is het effect?

Doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd, gaat je lichaam zich ontspannen waardoor je weer makkelijker kan gaan bewegen. Die ontspanning kan zowel fysiek als mentaal zijn. Je zenuwstelsel wordt tot rust gebracht, wat stress verlagend is. Hoe minder stress, hoe hoger je weerstand. Dus is het ook nog eens goed voor je immuunsysteem.

Wist je trouwens dat een ontspanningsmassage je lichaam ook stoffen laat aanmaken die pijn verminderend werken en je een heel prettig en goed gevoel geven? Na een klassieke massage ervaar je ontspanning en nieuwe energie.

Een leuk weetje: mass betekent aanraken in het Arabisch.