Holistic pulsing

Holistic pulsing

 

Wanneer kies je voor holistic pulsing?

Deze vorm is heel geschikt voor fysieke en emotionele klachten. Het is een aanrader als je meer rust en ontspanning zoekt.  Heb je veel pijn? Dan zal deze pijnloze manier van aanraking je zeker bevallen. Houd je liever je kleding aan? Dat is gebruikelijk bij deze methode. Het pulsen werkt ook goed bij jonge kinderen en is prima toepasbaar tijdens de zwangerschap. Het leent zich perfect voor het mobiliseren van gewrichten (heel geschikt voor ouderen). En is een prachtige toepassing bij pijn, stress, stijfheid, obstipatie en oedeem.

Zit je in een rolstoel? Ook dan is holistic pulsing mogelijk.

 

Wat is holistic pulsing?

Holistic pulsing is een milde therapievorm die het lichaam in een natuurlijke ontspannen staat kan brengen.
Je lichaam wordt hierbij op een speelse en ritmische manier in beweging gebracht. Je ligt daarbij gekleed op de massagetafel. Massage olie komt er niet aan te pas.

De methode heet holistic omdat er van de totale mens wordt uitgegaan. Een klacht staat nooit op zichzelf. En zal altijd op andere gebieden ook zijn uitwerking hebben. Holistic pulsing werkt op lichaam en geest.

Het pulsen gebeurt terwijl je op je rug, zij of buik ligt. De pulsbewegingen variëren van heel klein en zacht tot groot en krachtig. Het geeft vaak een gevoel van koestering en geborgenheid. Heb je last van vermoeidheid, spanning en stress? Laat je dan eens verrassen door deze mooie behandelvorm.

 

Pulsen is: een ritmische wiegende schudbeweging, gecombineerd met mobilisaties, tracties en stretchingen. Mobilisaties maken je spieren en gewrichten los. Tracties geven ruimte tussen de botdelen. Stretchingen rekken de spieren voorzichtig op.
Deze technieken brengen het water in je  lichaam in beweging. Hierdoor ontspan je je makkelijker.
Het ritme waarin gepulst wordt, is afhankelijk van je persoonlijke behoeften. De wiegende bewegingen variëren van klein naar groot. Van je hoofd naar je voeten en weer terug. De beweging komt in iedere cel van je lichaam. Het pulsen is pijnloos en heel rustgevend.

Forceren is niet aan de orde. Hierdoor zijn eventuele blokkades op een hele milde manier op te sporen en te behandelen. Door de milde manier van aanraken kan je tot diepe ontspanning komen en rust gaan ervaren. Je lichaam krijgt volop de kans om je te vertellen wat er leeft, waar behoefte aan is. Waar je grenzen liggen. Dit vergroot je bewustwording.
 

Pulsen werkt preventief

Holistic Pulsing kan ook preventief werken. Door de doorstroming van het vocht in je lichaam worden afvalstoffen losgemaakt en uitgescheiden. Hoe meer je ontspant, hoe beter je afvalstoffen afvoert. Zo wordt het evenwicht hersteld. Dit heeft een vitaliserend effect.

 

Tip:

Drink voldoende water na afloop en gun jezelf nog wat rust na de behandeling. Het pulsen kan zo nog veel langer doorwerken.