Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage

Vergoeding mogelijk

Wat is het?

Niet iedereen is bekend met voetreflexzonemassage. Al bestaat de methode al eeuwenlang. Het is beslist meer dan alleen een voetmassage. Het hele lichaam met al zijn organen, weefsels en klieren is weerspiegeld op de voet. Deze gebieden noem je ook wel reflexgebieden. Op deze gebieden worden bepaalde grepen toegepast in combinatie met een drukpuntmassage. Daarmee kun je het lichaam stimuleren in zijn zelf genezend vermogen en het weer in balans brengen.

Wat is het effect?

Door de reflexzonemassage stimuleer je het lichaam om mogelijke blokkades in het lichaam op te heffen. Hierdoor kan je energie weer vrij gaan stromen, kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worde, kunnen emoties verwerkt worden en kun je geestelijke spanning loslaten.

Waar wordt bij een voetreflexzonemassage op gelet?

Elke voet is anders en vertelt zijn eigen verhaal. De kleur, geur, stand van de voeten en de tenen, plekjes en vlekjes, pijnpunten, temperatuur en hoe de voeten aanvoelen, vertellen allemaal wat over de eigenaar van de voeten en de gezondheid daarvan.

Hoe verloopt een voetreflexzonemassage?

Na het intakegesprek bereid ik je voeten eerst op een prettige manier voor op de behandeling. Lekker warm ingepakt met een warme handdoek en één voor één geobserveerd en gemasseerd. Daarna wordt per voet gekeken waar pijnlijke plekken zijn. Deze plekken staan in verband met de klachten. En bepalen daarmee ook de manier van behandelen. De frequentie van de behandelingen hangt af van de klacht en hoe de reactie op de behandeling is.

Voor wie is een voetreflexzonemassage aan te raden?

Het leuke is dat deze manier van werken in principe voor iedereen geschikt is. Ongeacht je leeftijd en of je alleen ontspanning zoekt of wat aan een lichamelijke klacht wil doen. Het is de moeite waard om het zelf ook eens te ondervinden. Zet die stap en kom (weer) op goede voet met jezelf.