Litteken behandeling

Litteken behandeling

Jouw litteken, negeer hem niet

Littekens kom je regelmatig tegen. Waarom zou je er een probleem van maken?

Omdat je bijvoorbeeld pijn hebt op de plek van het litteken. Hij op een hele zichtbare plaats zit, ontsierend is of je in je bewegingen beperkt.
Maar er zijn meer redenen waarom je er wat aan wil doen.

De redenen om je litteken te behandelen

Een onbehandeld litteken, kan namelijk een volledig herstel verhinderen. En je flinke pijn en bewegingsbeperking opleveren. Het is heel goed mogelijk dat je zelfs op een hele andere plek dan op het litteken zelf klachten krijgt.

Het lichaam vormt littekenweefsel als een natuurlijke reactie wanneer je huid op welke manier dan ook beschadigd raakt. Tijdens het reparatieproces wordt collageen aangemaakt wat een verdikte, vezelachtige massa kan geven. Hoe dikker die nieuwe massa, hoe meer kans op een slechte doorbloeding en verstopte lymfekanaaltjes. Dat kan de functie van spieren, organen en klieren nadelig beïnvloeden.
Er kan ook kwetsbaar zenuwweefsel zijn beschadigd wat zenuwpijn kan geven op de plek zelf, maar ook in het gebied daaromheen.

Wat denk je van het emotionele en psychologische effect van littekenweefsel?

Sommige littekens (vooral die van een trauma) kunnen soms bijzonder pijnlijk zijn. Je vindt het litteken niet leuk, lelijk of wilt het niet eens aanraken. Het litteken staat voor de gebeurtenis die dat litteken heeft veroorzaakt.
Dat kan gevoelens van angst, woede, haat, walging, problemen met het zelfbeeld e.d. oproepen.
Naarmate het litteken normaliseert, het weefsel zachter wordt en het weer 'natuurlijk' aan gaat voelen, kunnen deze negatieve emoties ook gaan verdwijnen.

De gevolgen van een litteken

Een litteken remt de vrije, glijdende beweging van spieren en zenuwen in de weefsels. Dat kan soepel bewegen belemmeren. Zelfs van weefsel dat verbonden is met het littekenweefsel en op een heel andere plaats in het lichaam zit. Een litteken van een blindedarmoperatie kan bijvoorbeeld schouderbeperkingen of lage rugklachten veroorzaken. Een litteken op de knie of voet, kan de heup-, knie- en lage rugklachten geven.

Energiebanen die in de Traditionele Chinese Geneeskunde worden beschreven kunnen door een litteken verhinderd worden in hun doorstroming. Voor een goede gezondheid is een optimale doorstroming belangrijk.
Bij een dwarse keizersnede kunnen misschien vijf of zes verschillende energiebanen onderbroken worden. Met als gevolg dat je kans hebt op maagproblemen, hoofdpijn of darmstoornissen. Het is daarom goed mogelijk dat door de littekenbehandeling je meer energie krijgt omdat ook de energie doorstroming in het littekenweefsel weer verbeterd.

MSTR® wordt toegepast bij

 • Keizersnede littekens
 • Sterilisatie littekens
 • Littekens van wervelkolomchirurgie
 • Trauma littekens, zoals bijvoorbeeld op de knie
 • Littekens van hoofdwonden
 • Amputatie littekens
 • Onderliggend littekenweefsel door laparoscopische chirurgie
 • In sommige gevallen is ook succes behaald met brandwondenlittekens!
 • Maar kan ook ingezet worden bij andere problemen als: peesplaatontsteking, bepaalde gevallen van frozen shoulder, sportblessures, onderliggend littekenweefsel ten gevolge van operaties of weefseltrauma's.

  MSTR® is een snelle methode die wereldwijd effectief wordt toegepast door: veel werkers in de gezondheidszorg. Zoals: fysiotherapeuten, masseurs, osteopaten e.d.

  Kortom

  Wil je van de nare gevolgen van je litteken af, maak dan gerust een afspraak. Ik werk met de pijnloze, subtiele en zachte methode van McLoughlin Scar Tissue Release.
  (MSTR®) De littekenbehandeling kan, zoals je hierboven las, veel voor je verbeteren.
  Het is een manier die verbazingwekkende snelle resultaten laat zien.

  Maak een einde aan je pijn, ongemak en bewegingsbeperking en mogelijke emotionele belasting. Gun jezelf een succesvol herstel. hoger niveau techniek verbetert het uiterlijk van littekens, verlichte lokale pijn, verbetering van de bloedsomloop en lymfedrainage.

  Kosten:
  1e behandeling is 45 minuten en bedraagt: € 59,00
  Vervolgsessies 30 minuten: € 48,00
  Indien nodig is een vervolgsessie ook 45 minuten: € 59,00

 • De littekenbehandeling wordt door zorgverzekeraars niet vergoed