Breußmassage

Deze door Rudolf Breuß bedachte massage is een op zich zelf staande methode die zich goed met de Dornmethode laat combineren. Veel wervelkolomproblemen als tussenwervelschijfklachten, spit, e.d. laten zich gemakkelijk en zonder gevaar met groot succes met de massage behandelen. De techniek wordt al ruim 20 jaar met veel succes toegepast.
Deze warme, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom, de tussenwervelschijven en de lange rugspier.
Breuß massage voorafgaand aan de Dorn-therapie is de ideale voorbereiding voor mensen met osteoporose of mensen die al lang klachten hebben.
Breuß massage na de Dorn-therapie bevordert de ontspanning en helpt de wervelkolom nog beter te strekken.
Deze massagevorm gaat er vanuit dat er geen verbruikte tussenwervelschijven zijn, maar alleen “gedegenereerde” en dat regenereren bereikt kan worden. Vergelijk de wervels maar met de spons.
Als men op een natte spons langere tijd een gewicht legt wordt het vocht uit de spons gedrukt, droogt deze uit en wordt zo dun als een schijf. Verwijdert men het gewicht en legt men de spons in een emmer met water, dan zuigt deze zich vol en krijgt weer de originele vorm. Zo is het ook bij onze tussenwervelschijven. De ingemasseerde Johannesolie (*) wordt door de tussenwervelschijven opgenomen, deze kunnen weer dikker, zachter en elastisch worden, zodat de wervels na deze massage gemakkelijker via de dornmethode in hun ideale positie teruggebracht kunnen worden. Samen met de Johannesolie die zorgt voor een verbetering van de tussenwervelschijven, zorgt de totale behandeling van de methode Dorn -breuß voor een verbetering van de totale wervel en rugproblematiek. De massage mag geen pijn veroorzaken.

* Het gebruik van Johannes-olie als massage mag niet gebruikt worden tijden de zwangerschap. Het kan de weeën opwekken. Cliënten waarbij tijdens de massage de rug met Johannesolie is behandeld of waar nog resten van Johannesolie bij aanwezig zijn mogen niet zonnebaden of van een hoogtezon gebruik maken. Johannesolie kan dan brandwonden veroorzaken!