Wil je graag van je pijn af?

Ontdek dat je daar zelf ook prima wat aan kan doen

Heb je al langere tijd pijn of of hevige klachten, dan ben je daar helaas niet na 1 behandeling af. 1 behandeling zorgt zeker voor verlichting en is een goed begin voor herstel. Maar hoe langer je met je klachten hebt rondgelopen of hoe heftiger ze zijn, hoe langer het ook kan duren voordat je verbetering merkt. Het lichaam heeft echt tijd nodig om te herstellen. Een behandeling is ook geen garantie dat je daarna ineens wel weer alles zonder pijn kan doen. Herstel is een proces.

Dus …hoe kun je, eventueel met wat hulp, zelf voor verbetering zorgen?

Wat kan je daar nu zelf aan doen?

Dagelijks een korte en eenvoudige zelfbehandeling gaan toepassen. Zodra je pijn voelt kun je daarmee aan de slag. Door dit dagelijks te doen help je je lichaam bij het herstel. En je voorkomt daarmee dat factoren als stress en vermoeidheid de klachten erger maken.

Waar zit die uitknop?

Hoofd-, nek- en rugpijn komt veel voor. Iedereen heeft er weleens last van. Belemmert deze pijn je werk en privéleven? Pak het aan met zelfbehandeling! De motivatie hiervoor heb je zo te pakken, want je voelt bij zelfbehandeling meteen dat je pijnklachten en stijfheid verminderen. Voor elke pijnklacht, waarbij triggerpoints of verstijfde bindweefsels betrokken zijn, zit érgens in je lijf een uitknop. Met zelfbehandelingstechnieken masseer je die. Het resultaat? Een opgelucht en ontspannen gevoel waarbij de scherpe randjes van de pijn verdwijnen. Zo kun je weer lekker werken en leuke dingen doen.

Hulpmiddelen

Jezelf met je vingers masseren in de nek lukt nog wel. Maar zelf je rug masseren? Dat is lastig… Tenzij je een slangenmens bent. Gelukkig zijn er huis-tuin-en-keukenhulpmiddelen om je hierbij te helpen. Heb je thuis een deurpost of een muur? Een tennisbal of stuiterbal? Dan is jouw zelfbehandelingskit compleet! Ik leer je met plezier hoe je dat het beste kan doen.

6 Tips voor zelfmotivatie

“Oh, ik ben zo moe.” “Oh, ik heb het zó druk.” Denk jij dit vaak? Dan is het even omschakelen als je met zelfbehandeling wil starten… Want ook al ben je hoogstens 5 minuten ermee bezig, je moet wél die 5 minuten tijd ervoor nemen en het doen.

Lees de 6 tips om jezelf te motiveren, wáár je de uitknop van je pijn precies vindt en hoe je die met en zonder hulpmiddelen effectief uitzet in het blog: Slim, snel & handig jezelf behandelen >>>

6x Jezelf motiveren voor zelfbehandeling

Alsjeblieft: 6 tips om die zelfbehandeling in je ritme te krijgen:

  1. Bedenk hoe je je zou voelen als je nooit meer last hebt van die vervelende pijn.
  2. Kies een vast en handig moment op de dag voor je zelfbehandeling: bijvoorbeeld direct als je thuis komt van een dag werken, of na het avondeten of direct als je ’s ochtends opstaat – onder de douche.
  3. Houd je vast aan je planning. Weet je dat het op een dag niet uitkomt op jouw vaste moment? Doe het dan op een ander moment, zo lang je het maar doet. 5 minuten heeft iedereen. En 5 minuten minder slaap maakt écht geen verschil.
  4. Zet een alarm in je telefoon als herinnering en zet een leuk muziekje op als beloning voor de zelfbehandeling.
  5. Houd een pijndagboekje bij. Wanneer heb je meer last van pijn? Bedenk waarmee dat te maken kan hebben en geef jezelf bij een vergelijkbare dag een 2de en eventueel een 3de keer een zelfbehandeling van 2 minuten. Je merkt en ziet in je dagboekje dat het werkt, en dat motiveert om het vol te blijven houden.
  6. Ben je het een dag compléét vergeten en sta je op het punt naar bed te gaan? Heb je écht geen zin in 5 minuten zelfbehandeling? Maak er 2 minuten van… doe het hoognodige. Als je maar iets doet voor je lichaam. En pak de volgende dag weer de 5 minuten zelfbehandeling op.

Wil je nog sneller vooruitgang boeken bij het verhelpen van je pijn of ongemak?
Maak dan een afspraak voor instructies en een behandeling.